Hírek

amazing caves coverimage

Mogyoró kutya is a Gyógyító Bocsokkal tartott

Mogyoró, a hat hónapos mentőkutya is „rendelést” tartott ma (szerdán) a Béke Iskola második osztályos tanulóinak. A Bács-Kiskun Megyei Kórház Gyógyító Bocsok csapata játékos formában mutatta be a kicsiknek, mi is várhat rájuk, ha betegek lesznek.

Tovább
blog post

Kutyás kereső-mentő csapat alakult Kecskeméten

Kutyás kereső-mentő csapat alakult Kecskeméten, Bács-Kiskun megyében elsőként. A négylábúakat rom- és terület kutatásra valamint nyomkövetésre is be lehet vetni, a csoport többi tagja pedig speciális mentőkből áll.

Tovább
amazing caves coverimage

Kecskemét arcai: Trencsényi Péter, kutyás katonai mentő

Kecskemét arcai című sorozatunkban neves, kevésbé ismert, vagy egyáltalán nem ismert kecskemétiekről mesélünk, akik alakítják, formálják a várost, színesítik a kecskeméti életérzést: lehetnek nők, férfiak, művészek, vállalkozók, sportolók, önkéntesek.

Tovább
amazing caves coverimage

2020.07.14. Én bemutatóztunk a rászoruló gyermekek táborában!

2020.07.14. Én bemutatóztunk a rászoruló gyermekek táborában! Mogyival és Hérával egy kis látványos bemutatóval színesítettük a tábor programjait! A gyerekek és a felnőttek is nagyon élvezték a bemutatót! A nagyobbak a kutyák figyelmét mozgását élvezték a kisebbek a személykeresés rejtelmeit és magukon is kipróbálhattak milyen érzés ha megtalálja egy kutya őket a legkisebbek pedig a végére hagyott önfeledt játékot labdázást és futkározást élvezték!!

Tovább
blog post

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS A GYORS ÉS HATÉKONY MENTÉS ÉRDEKÉBEN

A Magyar Mentőkutyás Szervezetek Országos Szövetsége (MMSZOSZ) 2020. július 22-én együttműködési megállapodást írt alá - a gyors és hatékony mentés érdekében - a Hírös Rescue Team Speciális Mentő Egyesület vezetőjével, Trencsényi Péterrel az MMSZOSZ újonnan megnyitott irodájában. A két szervezet az együttműködési megállapodást megelőzően is segítette egymás munkáját, több alkalommal jelentek meg közösen eseményeken is.

Tovább
Vissza a főoldalra